haberler / Ortalığı Birbirine Katan Firmalar İçin Büyüme Vakti

Ortalığı Birbirine Katan Firmalar İçin Büyüme Vakti

14.01.2015 14:09:01

Bir atasözüne dönüşen, Reklamın iyisi kötüsü yoktur cümlesi gibi.

Bugünün ortalığı karıştıran başlangıçları, eleştirel medya kapsamında onur rozeti giymiş gibi yorumlanmaktadır.
Bu, yeni gelen olarak, bir etki yarattığınız anlamına gelmektedir ve bu da işleri karıştırma arzusunu haklı çıkarma, girmek istediğiniz oturmuş iş dünyasından ayrı bir yere koymak olarak görülebilir.

Böyle reklamlar aynı zamanda farkındalık yaratabilir, ve bu da dudak uçuklatan meblağları kurtarmak anlamına gelmektedir.

UBER, bunun için mükemmel bir örnektir. UBER’in iş modeli devrimsel olabilir, ama firmanın, kötü haber hikayelerinin akışı olmadan böylesi büyük bir küresel ilgi çekmesi çok da olası değildir.

Aynı şekilde, devlet memurları dünya çapında Airbnb’e savaş ilan ettiğinde, insanlar bu yaygaranın ne hakkında olduğunu öğrenmek istedi. İnternet sitesini ziyaret etti ve hatta bundan etkilendi ve alternatif konaklama dünyasına ilk girişlerinin basamağı olmasına neden oldu.

Ama öyle zaman gelir ki en derme çatma başlangıçlar bile büyümeye ihtiyaç duyar ve yeni piyasa yaratmanın getirdiği sorumluluğu kabullenir.

Bu mevcut değeri milyar dolarlar olan Uber ve Airbnb firmaların durumunda, bir kuruluşun parçası olduğunuzu tanıma anlamına gelmektedir.

Özellikle de çok fazla teknoloji firması, bir sonraki Steve Jobs olma hevesinde olan gençler tarafından piyasaya açılması nedeniyle, bu tür değişimler hiçbir zaman kolay olmayacaktır.

Bu firmalar sadece imajını değiştirmek zorunda değil, aynı zamanda bir şeyler vermek zorundadır ve buna çalışanlarıyla başlayabilirler.

Sözümona paylaşılan ekonomi olarak bir süreliğine ev ve araba sahiplerine küçük miktarlarda yardımcı oldu, ama çok fazla tam zamanlı iş ortaya koyamadılar. Bu firmalar tarafından işe alınan insanların çoğu bağımsız çalışan olarak işe alındı.


Öyleyse ne yapılmalı?

Deneyimli yatırımcıları ile risk sermayesi, bu gibi şirketlerin amaçlarına ulaşmadaki yolda daha fazla aktif bir rol alabilir.

Hükümetler, bu tarz karışıklıkların neden olduğu değişen ortama ayak uydurmaya başlamalıdır. Tüketiciler üzerindeki risk değerlendirmesi yapılmalı ve bazı kötü yönleri zekice koyulan yasalar ile giderilmelidir.
Hiç kimse paylaşılan bir ekonomiyi güvenli ve tatminkar olmadığı sürece istemez.
Uber ve Airbnb’yi de içeren bu gibi birçok firma, sistemde neden oldukları her bir sızıntı için gerekli otoriteler ile çalışmaya istekli olduğunu söylemektedir.

Bu şirketlere karşı olmaktan ziyade onlar ile birlikte olmak gibi nadir görülen bir çalışma örneğini, Uber servisini Portland ve Oregon’da şehir yasa düzenlemesindeyken 3 aylığına kapatmayı kabul ederek gösterdi.
Bugün karışıklıklara neden olan kişiler, bizim de günlük hayatımızı değiştirdiler. Bu sebeple tanınırlığı haketmektedirler. Ama sürdürdükleri bu varlıklarını, kendilerinden önceki teknoloji devleri gibi, olgunlaşarak ve geçmiş hatalardan öğrenerek devam etmelidirler.

yazar husonet

Yorumlar

Bu içerik için sizde yorum yapabilirsiniz!
anasayfa | makaleler | haberler | dosyalar | linkler | hakkımızda